Alppiruusut ja atsaleat - Havukasvit - Hedelmäpuut - Koristeheinät ja saniaiset - Koristeomenapuut - Köynnökset - Lehtipuut ja -pensaat - Marjakasvit - Perennat A-C - Perennat D-H - Perennat I-P - Perennat Q-W - Ruusut - Vesikasvit
Acer negundo
SAARNIVAAHTERA

Keskikokoinen, nopeakasvuinen pioneeripuu sopii paikoille, joihin halutaan nopeasti vihreyttä tai suojapuusto hitaammin kasvaville puille. Keskimääräinen elinikä on Suomessa 50 vuotta.
Kasvutapa: Harva ja leveä latva; vanhan puun oksat riippuvat hieman. Runko on usein lenko ja muhkurainen. Juuristo ulottuu kauas rungosta ja kasvaa syvälle maahan.
Lehdistö: Päätöparinen lehdistö muistuttaa saarnea. Lehdet puhkeavat myöhään keväällä ja kellastuvat melko aikaisin syksyllä.
Kukinta: Pitkät riippuvat emikukinnot alkukesällä.
Kasvupaikka: Saarnivaahtera sietää kaupunki-ilmastoa sekä korkeaa pohjavettä ja kuivuutta. Kasvualusta mieluiten tuore ja keski- tai runsasravinteinen.
Taimiväli: 4–5 metriä puuryhmissä, 5–7 metriä yksittäispuilla.
Leikkaus: Vaahterat leikataan heinä–elokuussa, sillä mahlavuoto on runsasta keväällä. Vain vioittuneet, kuolleet, liian tiheässä ja jyrkässä kulmassa kasvavat versot poistetaan.

I–IV(V) 6–10 m A–Pv Tuore–Kostea Ra+++


Copyright © 2006 Lakeuden Vihertaimisto Oy - All Rights reserved