Alppiruusut ja atsaleat - Havukasvit - Hedelmäpuut - Koristeheinät ja saniaiset - Koristeomenapuut - Köynnökset - Lehtipuut ja -pensaat - Marjakasvit - Perennat A-C - Perennat D-H - Perennat I-P - Perennat Q-W - Ruusut - Vesikasvit
Betula pendula 'Yongii'
KYYNELKOIVU

Rauduskoivun leveälatvainen, riippaoksainen lajike. Koivu kestää nuorena melko hyvin tuulta, mutta vanha puu varistaa oksia herkemmin. Nopeakasvuinen puu juurtuu pääasiassa ylimpään maakerrokseen eikä siedä maantäyttöä juuristoalueella eikä tiesuolaa. Runko vaurioituu ja lahoaa herkästi esim. ruohonleikkurin kolhuista, joten rungon tyvi kannattaa jättää mullokselle.
Kasvutapa: Pitkät oksat riippuvat lähes suoraan alaspäin jo nuoressa puussa. Puu on hyvin leveä ja 2–6 metriä korkea perusrungosta riippuen.
Lehdistö: Vinoneliömäinen tai kolmiomainen, syksyllä himmeän oranssinkeltainen kuten rauduskoivulla, mutta vain 1–2 senttiä pitkä.
Kukinta: Riippuvat keltaiset hedenorkot avautuvat toukokuussa lehtien puhjettua.
Kasvupaikka: Vaatimaton kasvupaikan kosteuden ja ravinteiden suhteen, sietää kuivuutta ja ajoittain seisovaa vettä. Puu tarvitsee runsaasti valoa, jotta latvus pysyy kauniina.
Taimiväli: 5 metriä.
Leikkaus: Nuoruusvaiheessa latvus muotoillaan sateenvarjon näköiseksi. Täysikokoista kyynelkoivua leikataan mahdollisimman vähän, lähinnä kuolleita oksia poistetaan. Leikkaus tehdään mieluiten elokuussa, sillä puulla on runsas mahlavuoto kevättalvella ja keväällä.

I–V  2–6 m A Kuiva–Tuore Ra++

Copyright © 2006 Lakeuden Vihertaimisto Oy - All Rights reserved