Alppiruusut ja atsaleat - Havukasvit - Hedelmäpuut - Koristeheinät ja saniaiset - Koristeomenapuut - Köynnökset - Lehtipuut ja -pensaat - Marjakasvit - Perennat A-C - Perennat D-H - Perennat I-P - Perennat Q-W - Ruusut - Vesikasvit
Caracana arborescens 'Pendula'
RIIPPAHERNEPENSAS

Pihan pienimpiin kuuluva puu on oikeastaan yksirunkoiseksi kasvatettu pensas, jonka nuokkuvaoksaisen latvuksen alle sopivat vaikkapa perennat ja kesäkukat. Suhteellisen nopeakasvuiset hernepensaat kestävät erinomaisesti kuivuutta sekä kohtalaisen hyvin tiesuolaa. Siemenet ovat syömäkelvottomat, mutta ne varisevat pian kypsyttyään.
Kasvutapa: Taimi koostuu jalo-osasta ts. riippaoksaisesta latvuksesta ja perusrungosta, jonka korkeus on yleensä 180 cm.
Lehdistö: Heleänvihreä, syysväri keltainen.
Kukinta: Kesäkuun puolivälissä puhkeavat vaaleankeltaiset kukat kehittyvät edellisen vuoden versoihin.
Kasvupaikka: Hernepensaat sietävät hyvin auringon paahdetta ja kuivuutta. Juuristo sitoo typpeä, minkä vuoksi ne viihtyvät jopa niukkaravinteisessa maassa. Mieluiten tuulensuojainen paikka, missä oksat eivät pääse murtumaan.
Taimiväli: 2 metriä.
Leikkaus: Nuoruusvaiheessa latvus muotoillaan sateenvarjon näköiseksi. Vanhaa latvusta nuorennetaan tarvittaessa harventamalla oksia.

I–VI  2 m A–Pv Kuiva–Tuore Ra++


Copyright © 2006 Lakeuden Vihertaimisto Oy - All Rights reserved