Alppiruusut ja atsaleat - Havukasvit - Hedelmäpuut - Koristeheinät ja saniaiset - Koristeomenapuut - Köynnökset - Lehtipuut ja -pensaat - Marjakasvit - Perennat A-C - Perennat D-H - Perennat I-P - Perennat Q-W - Ruusut - VesikasvitCercidiphyllum japonicum
PIKKULEHTIKATSURA

Eksoottinen pienehkö puu tai iso pensas, joka menestyy eteläisimmässä Suomessa. Se sopii pienenkin pihan yksittäispuuksi tai isommille aloille muutaman puun ryhmiin. Katsura kestää melko hyvin kaupunkiympäristön rasituksia, muttei kuivuutta eikä maan tiivistymistä. Paksu juuristo yltää selvästi latvuksen ulkopuolelle.
Kasvutapa: Latvus on leveän kartiomainen, sillä etenkin nuoret oksat kasvavat yläviistoon. Lajista kehittyy herkästi monihaarainen pensas.
Lehdistö: Pyöreähkö, puhjetessaan punaruskea, syksyllä keltainen–punainen. Lakastuvista lehdistä syksyllä erittyvää tuoksua kuvataan milloin piparkakuksi, milloin kypsäksi omenaksi tai vaniljaksi.
Kukinta: Pikkuruiset punaiset hede- ja emikukat avautuvat varhain keväällä.
Kasvupaikka: Keväthalloilta suojattu, lämmin ja suhteellisen valoisa. Kasvualusta läpäisevä ja ravinteikas.
Taimiväli: 4–5 metriä.
Leikkaus: Nuoruusvaiheessa mahdollinen kilpalatva ja vioittuneet oksat poistetaan. Täysikokoista katsuraa ei tarvitse yleensä leikata.

(I–III) 5–8 m A–Pv Tuore Ra+++


Copyright © 2006 Lakeuden Vihertaimisto Oy - All Rights reserved