Alppiruusut ja atsaleat - Havukasvit - Hedelmäpuut - Koristeheinät ja saniaiset - Koristeomenapuut - Köynnökset - Lehtipuut ja -pensaat - Marjakasvit - Perennat A-C - Perennat D-H - Perennat I-P - Perennat Q-W - Ruusut - VesikasvitHydrangea paniculata 'Grandiflora'
SYYSHORTENSIA

Loppukesällä ja syksyllä kukkiva iso pensas viihtyy kalkitsemattomassa maassa ja kukkii jopa varjossa. FinE-kasviksi valittu kanta menestyy Sotkamossa asti, mutta kukinnan myöhäisyyden vuoksi se sopii paremmin Etelä- ja Keski-Suomen korkeudelle.
Lehdistö: Myöhään keväällä puhkeava, terve lehdistö. Syysväri yleensä keltainen.
Kukinta: Kartiomaiset, muodoltaan syreeniä muistuttavat kukinnot ovat kokonaan steriilejä, ts. siitepölyttömiä. Valkoiset kukat punertuvat syksyä kohden.
Kasvupaikka: Kukkii runsaasti jopa varjossa, mutta kukinta myöhäisempää kuin auringossa. Maa hapan ja hikevä, mutta läpäisevä.
Taimiväli: 90 cm.
Leikkaus: Vuosittainen leikkaus keväällä tekee kukinnasta runsaan ja kukinnoista suuria. Koska hortensiat versovat niukasti vanhasta puusta, niitä ei pitäisi leikata alas kovin usein.

I–III(IV) 250 cm A–V Tuore Ra+++ Ca-

Kasvaa nopeasti yli kaksi metriä korkeaksi, mutta kasvua voidaan säänöstellä leikkauksilla. Vuosiversot leikataan  joka vuosi 2-3 silmuparin yläpuolelta. Leikkaus saa pensaan  myös kukkimaan runsaammin ja suuremmin kukinnoin. Elokuussa alkava kukinta jatkuu pakkasiin saakka. Tuore, ravinteikas, niukkakalkkinen maa ja puolivarjoinen paikka sopii hyvin syyshortensialle.


Copyright © 2006 Lakeuden Vihertaimisto Oy - All Rights reserved