Alppiruusut ja atsaleat - Havukasvit - Hedelmäpuut - Koristeheinät ja saniaiset - Koristeomenapuut - Köynnökset - Lehtipuut ja -pensaat - Marjakasvit - Perennat A-C - Perennat D-H - Perennat I-P - Perennat Q-W - Ruusut - VesikasvitHydrangea paniculata 'Mustila' FinE
MUSTILANHORTENSIA

Tämän FinE-lajikkeen emopensas on peräisin Mustilan Arboretumista. Kukinto on pysty ja pitsimäinen, sillä vain osa kukista on isoja steriilejä kukkia. Pensas kukkii runsaasti ja pysyy kaunismuotoisena ilman vuosittaista leikkausta. Syksyyn saakka kukkiva iso pensas viihtyy kalkitsemattomassa maassa ja kukkii jopa varjossa.
Lehdistö: Myöhään keväällä puhkeava, terve lehdistö. Syysväri yleensä keltainen.
Kukinta: Kartiomaiset, muodoltaan syreeniä muistuttavat kukinnot ovat osittain steriilejä. Kukinta alkaa Etelä-Suomessa jo heinä–elokuun vaihteessa, Kainuun korkeudella pari viikkoa myöhemmin.
Kasvupaikka: Kukkii runsaasti jopa varjossa, mutta kukinta myöhäisempää kuin auringossa. Maa hapan ja hikevä, mutta läpäisevä.
Taimiväli: 90 cm.
Leikkaus: Vuosittainen leikkaus keväällä tekee kukinnasta runsaan ja kukinnoista suuria. Koska hortensiat versovat niukasti vanhasta puusta, niitä ei pitäisi leikata alas kovin usein.

I–V 250 cm A–V Tuore Ra+++ Ca-

Kaunismuotoinen pyöreä n. 2 m korkeaksi kasvava pensas. Kukkii runsaasti heinä-elokuusta alkaen pitkälle syksyyn.

Keltainen tai oranssinkeltainen syysväritys.

Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla. Maan olisi hyvä olla runsasravinteista ja tuoretta, vaikka sietää kuivuuttakin.

Ei tarvitse jatkuvia leikkauksia kukkiakseen runsaasti ja pysyäkseen säännöllisen muotoisena.


Copyright © 2006 Lakeuden Vihertaimisto Oy - All Rights reserved