Alppiruusut ja atsaleat - Havukasvit - Hedelmäpuut - Koristeheinät ja saniaiset - Koristeomenapuut - Köynnökset - Lehtipuut ja -pensaat - Marjakasvit - Perennat A-C - Perennat D-H - Perennat I-P - Perennat Q-W - Ruusut - Vesikasvit
Hydrangea paniculata 'Preacox' FinE
KUUTAMOHORTENSIA

FinE-lajikkeeksi nimetty kuutamohortensia ehtii kukkia ennen talvea Pohjois-Suomessakin. Litteä kukinto näyttää pitsimäiseltä. Pensasta ei tarvitse leikata joka kevät. Syksyyn saakka kukkiva iso pensas viihtyy kalkitsemattomassa maassa ja jopa varjossa.
Lehdistö: Myöhään keväällä puhkeava, terve lehdistö. Syysväri yleensä keltainen.
Kukinta: Etelä-Suomessa heinäkuun puolivälin jälkeen, Kainuussa pari viikkoa myöhemmin. Leveät kukinnot ovat osittain steriilejä.
Kasvupaikka: Kukkii runsaasti jopa varjossa, mutta kukinta myöhäisempää kuin auringossa. Maa hapan ja hikevä, mutta läpäisevä.
Taimiväli: 90 cm.
Leikkaus: Vuosittainen leikkaus keväällä tekee kukinnasta runsaan ja kukinnoista suuria. Koska hortensiat versovat niukasti vanhasta puusta, niitä ei pitäisi leikata alas kovin usein.

I–IV(V)250 cm A–V Tuore Ra+++ Hu+ Ca-

Terve, pitkäikäinen, kasvutavaltaan säännöllinen ja tuuhea. Kasvaa n. 2-3 m korkeaksi. Kukkiii runsaasti heinäkuun puolivälistä alkaen.

Keltainen tai keltaoranssi syysasu.

Menestyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla, tuoreessa ja runsasravinteisessa maassa.

Ei tarvitse säännöllisiä leikkauksia pysyäkseen kauniina.Copyright © 2006 Lakeuden Vihertaimisto Oy - All Rights reserved