Alppiruusut ja atsaleat - Havukasvit - Hedelmäpuut - Koristeheinät ja saniaiset - Koristeomenapuut - Köynnökset - Lehtipuut ja -pensaat - Marjakasvit - Perennat A-C - Perennat D-H - Perennat I-P - Perennat Q-W - Ruusut - Vesikasvit
Spiraea chamaedryfolia 'Martti' FinE
KIIMINGINANGERVO

Joka vuosi runsaasti kukkiva ja Fine-tunnuksen saanut ’Martti’ on kotoisin Ylikiimingistä, joten se menestyy hyvin lähes koko maassa. Se muistuttaa idänvirpiangervoa, mutta ’Martti’ menestyi vertailevissa tutkimuksissa paremmin Pohjois-Suomessa kuin idänvirpiangervo. Kasvutapa on tuuhea ja syysväri näyttävämpi kuin muilla virpiangervoilla. Juurivesoja kasvaa runsaasti. Virpiangervot ovat helppohoitoisia, terveitä ja vaatimattomia kasvualustan suhteen. Niitä istutetaan isoihin ja pieniin pensasryhmiin sekä aidanteisiin.
Lehdistö: Lehdet avautuvat varhain keväällä ja saavat erityisen hienon oranssinkeltaisen syysvärin.
Kukinta: Kolmisen viikkoa kestävä kukinta alkaa yleensä kesäkuun alussa. Kukat ovat valkoiset ja mietotuoksuiset.
Kasvupaikka: Pensas on hyvin vaatimaton kasvupaikan suhteen, mutta viihtyy parhaiten kevyillä hiekkapitoisilla multamailla ja auringossa.
Taimiväli: 70–80 cm.
Leikkaus: Vanha pensas nuorennetaan harventamalla niukasti kukkivia vanhimpia oksia kukinnan jälkeen tai varhain keväällä ennen silmujen avautumista.

I–VII 100–150 cm A–Pv Kuiva–Tuore Ra++


Copyright © 2006 Lakeuden Vihertaimisto Oy - All Rights reserved