Takuu kasveille

 

Meille on erittäin tärkeää myymiemme kasvien laatu. Emme myy kuivuudesta kärsiviä, sairaita tai muutoin huonokuntoisia kasveja. Tarkastamme kaikki myynnissä olevat kasvit niiden saapuessa meille sekä vähintään kahden viikon välein. Takaamme, että meiltä ostamasi kasvit ovat laadultaan hyviä.

Kasvuunlähtötakuu koskee monivuotisia puutarhakasveja; siis puita, pensaita ja perennoja. Kasvuunlähtötakuu ei koske kausikasveja, muita yksivuotisia kasveja tai sisäkasveja.

Keväällä ostetut kasvit voivat olla vielä ostovaiheessa lepotilassa, jolloin niiden kasvuunlähdöstä ei ole vielä varmuutta. Takaamme kasvien kasvuunlähdön ja korvaamme kasvin ostohinnan, jos kasvi ei ole lähtenyt kasvuun 15.6. mennessä. Teethän siis mahdollisen reklamaation viimeistään tuona päivänä.

Talvenylitakuuta emme voi kasveille antaa.

Muut reklamaatiot on tehtävä välittömästi, kun mahdollinen ongelma huomataan. Tarkistathan, että olet toiminut sivun alalaidassa olevan ohjeen mukaan.

Kasvuunlähtötakuu

 

Emme korvaa kasvia, jos

 • kuitti puuttuu
 • kasvin nimilappu puuttuu
 • kasvi on kaivettu maasta ennen ohjeitamme
 • kasvi on kuljetettu meiltä avonaisella peräkärryllä suojaamatta sitä viimalta
 • kasvi on päässyt kuivumaan ennen tai jälkeen istutuksen asiakkaan toimesta
 • puumaista kasvia ei ole tuettu tukikepein
 • kasvi on istutettu vääränlaiseen paikkaan
 • kasvi on istutettu menestymisvyöhykkeensä ulkopuolelle
 • kasvi on istutettu ruukkuun tai istutusaltaaseen
 • kasvin huonovointisuus johtuu jostain muusta asiakkaan tekemästä hoitovirheestä
 • eläimet ovat syöneet tai muuten vahingoittaneet kasvia (myös esim. koiran pissa)
 • ankarat sääolot ovat syynä kasvin huonovointisuuteen

Emme vastaa mistään tilaukseen, toimitukseen tai tuotteeseen liittyvästä tai mistään edellä mainitusta aiheutuneesta välillisestä tai välittömästä tai muusta vahingosta paitsi siihen asti kuin pakottava määräys kuluttajansuojalaissa tai muussa pakottavassa laissa on kyseisen vahingon osalta toisin määrännyt. Emme siis korvaa esim. matkakuluja.

 

Ohjeet kasvien istutukseen (jotta takuu säilyisi):

 

Vie kasvi kotiin niin, että se ei kärsi viimasta.

Kasvia voi säilyttää ennen istutusta varjoisessa paikassa, kunhan kastelusta huolehditaan. Kasvin juuripaakku ei saa päästä rutikuivaksi, mutta sitä ei myöskään saa laittaa vesialtaaseen lillumaan pitkiksi ajoiksi (yli tunniksi), ellei kyseessä ole vesikasvi.

Uppokastele kasvi ennen istutusta pesuvadissa tai ämpärissä.

Kaiva kasville kuoppa, jonka syvyys on vähintään kaksinkertainen ruukun korkeuteen nähden sekä vähintään kaksinkertainen leveydeltään.

Täytä kuoppa kasville sopivalla mullalla tai kasvualustalla.

Kasvualustan (multakerroksen) paksuus tulee olla vähintään: perennat 0,4 m, matalat maanpeite- ja kivikkoperennat 0,2 m, pensaat ja köynnökset 0,5 m, pikkupuut 0,6 m, isot puut 0,8 m.

Poista kasvin ruukku. Jos kasvi on paakkutaimi, älä poista paakutuskangasta vaan avaa sitä hieman, kun olet asettanut kasvin kuoppaan.

Älä istuta kasvia syvälle vaan aseta se samaan korkeuteen kuin se ruukussa tai paakussakin oli. Ota huomioon kasvualustan painuminen istutuskuopassa. Liian syvään istuttaminen tappaa usein puuvartisia kasveja.

Kärhöt sekä jaloruusut istutetaan n. 15 cm syvemmälle kuin ne ruukussa ovat.

Varmista, että kasvin juuret eivät lillu vedessä, eli ettei sadevesi jää maan sisään. Tämä saattaa tarkoittaa savipitoisilla mailla salaojituksen tekoa. Seisova vesi mädännyttää kasvien juuret. Tätä voi ehkäistä istuttamalla kasvi loivaan kumpuun.

Laita puumaiselle kasville yksi – neljä tukitolppaa kasvin koosta riippuen ja tee tukisidokset mukaan litteällä nauhalla, joka ei pureudu kasvin runkoon. Tukitolppia ei saa laittaa kasvin juuripaakun läpi. Jos tukitolppia ei käytetä, kasvi ei välttämättä juurru hyvin tai lainkaan ja saattaa kuolla. Tarkista mieluusti kaksi kertaa kasvukaudessa, etteivät sidokset ole liian tiukat.